Tietosuoja ja henkilötietojen käsittely Xcuressa

Xcuren tavoitteena on turvata asiakkaamme toimintaa tietoturva- ja tietosuojapalveluidemme avulla. Voidaksemme tarjota palveluita, meidän täytyy käsitellä myös henkilötietoja. Haluamme huolehtia siitä, että henkilötietoja käsitellään asianmukaisella tavalla yksityisyyttä kunnioittaen. Tällä sivulla kerromme tarkemmin, miten ja miksi käsittelemme henkilötietoja.

Tietosuojaan tai tietoturvaan liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä Xcureen sähköpostitse osoitteeseen info@xcure.fi tai puhelimitse numeroon 020 798 1360.

Mitä tarkoituksia varten käsittelemme henkilötietojasi?

Yritysten toiminnassa on monia hetkiä, jolloin henkilötietoja joudutaan käsittelemään. Kuvaamme tässä tapauksia, joita omassa toiminnassamme kohtaamme henkilötietojen käsittelyn osalta.

Asiakkaiden ja sidosryhmien tietoja käsittelemme, kun harjoitamme liiketoimintaa tarjoamalla palveluitamme asiakkaiden saataville. Tähän liittyy henkilötietojen käsittelyä mm. markkinoinnista, palveluiden tuottamiseen ja lakisääteiseen kirjanpitoaineistoon asti. Voit lukea tarkemmin asiakastietojen käsittelystä tietosuojaselosteelta.

Työnhakijoiden henkilötietoja käsittelemme rekrytointipäätösten tekemistä varten.

Työntekijöidemme henkilötietoa käsittelemme työnantajavelvoitteiden hoitamista varten.

Miten tietoja käsitellään?

Liiketoimintamme perusajatus on luottamuksellisuus ja tiedon turvaaminen. Näitä ajatuksia vaalimme myös henkilötietoja käsiteltäessä. Käytämme teknisiä ja organisatorisia menetelmiä tietojen suojaamiseen ja pyrimme näin varmistamaan tietoturvallisuuden. Samanlaisia menetelmiä edellytämme myös kumppaneiltamme.

Säilytämme henkilötietoja niin kauan kuin ne ovat tarpeen toimitamme kannalta tai lainsäädäntö meiltä sitä edellyttää. Rekrytointitietoja säilytämme 6 kk ajan.

Xcure on suomalainen yritys ja pyrimme suosimaan kotimaisuutta aina kun se on mahdollista. Monet liiketoiminnassa laajasti käytetyt tietojärjestelmät ovat Yhdysvalloissa kehitettyjä ja näiden käyttö on lähestulkoon välttämätöntä onnistuneen liiketoiminnan toteuttamiseksi. Näihin tietojärjestelmiin tallennetaan myös henkilötietoa.

Siirron perusteena on Privacy Shield -järjestelmä, johon käyttämämme toimijat ovat sitoutuneet. Auditointien voimassaolon käyttämiemme toimittajien osalta voit tarkistaa oheisista linkeistä: Microsoft, Google ja HubSpot.

Sinä olet omien tietojesi omistaja!

Sinulla on oikeuksia, joilla voit rajoittaa henkilötietojesi käsittelemistä ja halutessasi saat tarkempia tietoja henkilötiedoistasi, joita käsittelemme. Oikeutesi riippuvat käsittelyn tarkoituksista ja oikeuksia voidaan joutua rajoittamaan lainsäädännön tai muiden henkilöiden yksityisyydensuojan vuoksi. Oikeuksien käyttäminen on pääsääntöisesti maksutonta.

Sinulla on mm. seuraavanlaisia oikeuksia:

1. Sinulla on oikeus saada pääsy omiin henkilötietoihisi.

2. Saat tarvittaessa henkilötietosi meiltä myös koneellisesti luettavassa muodossa. 

3. Voit pyytää omien henkilötietojesi oikaisua, mikäli niissä on virheellisiä, epätarkkoja tai vanhentuneita tietoja. Voit myös pyytää meitä poistamaan jonkin sinua koskevan tiedon tai pyytää käsittelyn rajoittamista mm. jos epäilet käsittelyn lainmukaisuutta.

4. Voit peruuttaa suostumuksen henkilötietojen käsittelyyn, jos olet suostumuksen meille antanut.

5. Voit myös vastustaa henkilötietojesi käsittelyä esim. suoramarkkinointia varten.

6. Sinulla on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, eli suomessa Tietosuojavaltuutetulle, jos katsot että käsittelemme henkilötietojasi epäasianmukaisesti tai lainvastaisesti. Pyrimme kuitenkin aina selvittämään asiat yhdessä kanssasi, kun olet meihin yhteydessä.

 

Mikäli sinulla on mitä tahansa kysyttävää liittyen tietosuojakäytäntöihimme tai haluat käyttää oikeuksiasi, voit olla meihin yhteydessä osoitteeseen info@xcure.fi tai puhelimitse numeroon 020 798 1360.