Ohjeet XCuren toimittaman salatun liitetiedoston käsittelyyn.

Vastaanottamasi tiedosto on salattu Sophos SafeGuard Encryption tuotteella ja tiedoston avaaminen edellyttää tunnistautumista erikseen toimitetulla salasanalla. Tiedosto voidaan avaamisen ja mahdollisten muutosten jälkeen suojata uudelleen, jotta tiedoston toimittaminen edelleen sähköpostitse on turvallista.

Salatun tiedoston avaaminen on tuettu ainakin seuraavissa internet selaimissa:

Google Chrome
Mozilla Firefox
Microsoft Edge (TH2)
Microsoft Internet Explorer 11

Epäyhteensopivat selaimet:

Safari
Uudelleen salaus mobiili-selaimissa

Apple iOS laitteilla (iPhone/iPad) salatun tiedoston avaaminen edellyttää ilmaisen Sophos Secure Workspace sovelluksen käyttöä. Ohjeet iOS laitteiden käyttöön löytyvät tämän sivun lopussa.

Mikäli ohjeen tai toiminnallisuuksien kanssa esiintyy haasteita, haluat antaa palautetta tai haluat tietää lisää ratkaisussa käytetystä tuotteesta, ole meihin yhteydessä

Salasanalla suojatun tiedoston avaaminen:

Salattua tiedostoa avatessa avautuu internet selaimella alla olevan kuvan mukainen sivu. Kirjoita avautuneella sivulla olevaan tekstikenttään saamasi salasana ja paina ”Enter” painiketta.

Onnistuneen tunnistautumisen jälkeen voit tallentaa tiedoston haluamaasi sijaintiin, samaan tapaan kuin minkä tahansa muun internet selaimella ladatun tiedoston.

Tiedoston suojaaminen uudelleen:

Tiedoston voi suojata avaamisen ja mahdollisten muokkausten jälkeen uudelleen samasta näkymästä, jossa tiedoston pääsi tallentamaan. Mikäli ehdit sulkea internet selaimen, pääset suojausnäkymään avaamalla alkuperäisen salasanasuojatun tiedoston uudelleen ja syöttämällä salasanan. Suojausnäkymässä voit suojata muokatun tiedoston tai tarvittaessa vaikka täysin uuden tiedoston.

Aloita tiedoston suojaaminen painamalla ”Password protect the file again” -painiketta.

Avautuvassa näkymässä raahaa suojattava tiedosto katkoviivalla rajattuun kenttään. Huomioi, että vain yksi tiedosto on mahdollista suojata ja sen koko tulee olla alle 50 MB.

Uudelleen suojattavan tiedoston salasanan asettaminen:

Mikäli haluat käyttää tiedoston suojauksessa alunperin käytettyä salasanaa, voit painaa tiedoston raahauksen jälkeen ”Password protect” -painiketta.

Mikäli haluat asettaa suojattavalle tiedostolle uuden salasanan, paina ”Set new password” -painiketta. Kirjoita tiedostolle haluamasi uusi salasana ”Password” -kenttään, ja vahvistukseksi kirjoita salasana uudestaan ”Confirm password” -kenttään. Lopuksi klikkaa ”Password protect” -painiketta. Muista toimittaa uusi salasana vastaanottajalle esim. tekstiviestinä, kun lähetät tiedoston eteenpäin.

Tiedoston suojauksen valmistuttua saat ilmoituksen, jossa kerrotaan tiedoston olevan onnistuneesti suojattu ja ilmoituksesta ilmenee myös suojatun tiedoston koko nimi. Huomioi, että suojatun tiedoston tiedostopääte on aina HTML. Selaimen asetuksista riippuen pääset joko valitsemaan suojattavalle tiedostolle tallennuspaikan tai tiedosto tallentuu selaimella ladattavien tiedostojen oletuskansioon.

Salauksen valmistuttua voit suojata lisää tiedostoja painamalla ”Password protect another file” linkkiä.

Salatun tiedoston avaaminen iOS-laitteilla:

Sophoksella salatun tiedoston avaaminen iPhone tai iPad laitteilla edellyttää Sophos Secure Workspace sovelluksen käyttöä.

Lataa sovellus App Storesta:

Avaa tai tallenna salattu liitetiedosto sähköpostista Secure Workspace sovelluksella painamalla pitkään tiedoston nimeä ja valitsemalla avautuvasta valikosta ”View with Workspace” tai ”Tuo apilla Workspace”. Jos valinnat eivät ole käytettävissä suoraan, niin ne saa aktiiviseksi ”Muut” -kohdan alta.

Mikäli tallensit tiedoston ”Tuo apilla Workspace” -valinnalla, niin joudut avaamaan tiedoston vielä erikseen Workspace sovelluksessa sitä painamalla. Mikäli valitsit ”View with Worspace”, niin ohjelma kysyy suoraan tiedoston salasanaa.

Kirjoita avautuneella sivulla olevaan tekstikenttään saamasi salasana ja paina ”Valmis” tai ”Decrypt” nähdäksesi tiedoston sisällön.

Mikäli tallensit tiedoston Workspace sovellukseen tai johonkin siihen linkattuun pilvipalveluun (esim. Dropbox), niin tiedosto on avattavissa suoraan Workspace sovelluksen kautta tallentamastasi sijainnista myös jatkossa antamalla oikea salasana.